Whatsapp
Fly Form

  Gratis kennismaken?

  Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!

  Kennis maken

  Echtscheidingsadvocaat Nijmegen of mediator

  Echtscheidingsadvocaat in Nijmegen inschakelen, of toch een mediator?

  Ben je op zoek naar een echtscheidingsadvocaat in Nijmegen? Dan zoek je waarschijnlijk naar de weg van de meeste weerstand. Scheiden met behulp van een advocaat is kostbaar en kan voor veel frictie zorgen tussen jou en je partner. Als jullie het samen eens zijn om te gaan scheiden, dan kun je beter doen zonder een echtscheidingsadvocaat in Nijmegen. Het is dan wellicht verstandiger om te kiezen voor een mediator. Bij Echtscheiding Nijmegen kun je een aanzienlijk minder moeilijk echtscheidingstraject doorlopen met behulp van onze professionele mediators. Bij mediation kun je vragen stellen en advies krijgen over alles wat bij een echtscheiding komt kijken. Voorop staat echter altijd om voor jullie beiden met goede afspraken en zonder ruzie de scheiding te regelen. Mediation betekent dan ook letterlijk ‘bemiddeling’! Bemiddeling om alles in goede harmonie te laten verlopen. En daarom zijn wij ook gespecialiseerd in echtscheidingen waarbij kinderen betrokken zijn. Die moeten zo min mogelijk de dupe worden van jullie besluit om uit elkaar te gaan. Vind je het ook een goed idee om niet meteen op zoek te gaan naar een echtscheidingsadvocaat in Nijmegen, maar eerst proberen om er met mediation uit te komen? Neem dan direct contact met ons op en maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

  Verschil tussen echtscheidingsadvocaat en mediator?

  Wanneer schakel je een echtscheidingsadvocaat in Nijmegen in? Dat doe je eigenlijk alleen als jij, of je partner, eenzijdig een verzoek tot echtscheiding indient en jullie het niet met elkaar eens zijn over de scheiding, of er zelfs ruzie over hebben. Je kiest vanaf dat moment een advocaat die jouw belangen behartigt. De inzet is dat je zo goed mogelijk uit de scheiding komt. Dat betekent vaak dat voor jou het onderste uit de kan wordt gehaald (met alle mogelijke argumenten). De advocaat stuurt een brief naar je ex met een lijst van eisen. Je ex zal in de regel reageren door zelf ook een advocaat in te schakelen, die vervolgens zijn of haar eisen tegenover jouw eigen opstelt. Als jullie een mediator inschakelen om jullie scheiding te begeleiden, dienen jullie een gezamenlijk verzoek tot scheiding in. Bij dit gezamenlijk verzoek hoort een convenant waarin de afspraken staan die jullie samen hebben gemaakt. Je zit dus samen met de mediator aan tafel om alle zaken waarover afspraken moeten worden gemaakt door te spreken. Jullie stellen samen met de mediator het convenant op en ondertekenen dat. Na goedkeuring van de rechter zijn jullie dan gescheiden.

  Wanneer een echtscheidingsadvocaat inschakelen?

  We zetten de verschillen tussen het inschakelen van een echtscheidingsadvocaat in Nijmegen en een mediator hieronder nog even overzichtelijk op een rijtje. Wanneer is het precies nodig, of zelfs verstandig, om voor een ​​echtscheidingsadvocaat in Nijmegen te kiezen?

  • Een of beide partners is of zijn erop uit om elkaar te pakken. Ze gunnen elkaar niets. Het gevecht is al in volle gang
  • Er is sprake van machtsongelijkheid; een partner heeft het voor het zeggen en de ander is niet voldoende in staat om voor de eigen belangen op te komen of is zelfs bang voor de ander
  • Er is sprake van persoonlijkheidsproblematiek bij een van de partners, waardoor het onmogelijk is om tot betrouwbare afspraken te komen.

  Wanneer een mediator inschakelen?

  In welke gevallen heeft het inschakelen van een mediator de voorkeur boven de hulp inroepen van een echtscheidingsadvocaat in Nijmegen?

  • Als jullie kinderen hebben
  • Als jullie de relatie op een goede manier af willen ronden en elkaar wat gunt
  • Als je jezelf tijd en geld en veel negatieve energie wil besparen.

  Echtscheidingsadvocaat Nijmegen

  Onderhandelen of procederen? That’s the question!

  Bij een echtscheiding zijn er helaas maar twee mogelijkheden: je kunt met een mediator samen onderhandelen over wat er na jullie scheiding gebeurt, of je kunt gaan procederen. Maar bij procederen ben je de controle over de situatie grotendeels kwijt. Als je kiest om een echtscheidingsadvocaat in Nijmegen het werk te laten doen, dan gaat hij/zij via de echtscheidingsadvocaat van je partner in conclaaf. En als zij er niet uitkomen, kunnen zij zelfs een rechter vragen om knopen voor jullie door te hakken. Bij Echtscheiding Nijmegen werken we aan het eind van de rit pas met een advocaat die gespecialiseerd is in echtscheidingen door middel van mediation. Nadat je met je partner hebt gesproken en alle belangrijke afspraken zijn gemaakt, controleert onze vaste advocaat de documenten nogmaals, en zorgt ervoor dat een rechter jullie scheiding formeel maakt. Dat is dus de weg van minste weerstand en de minste pijn!

  Wat doet de mediator?

  Waar kies je voor? Wordt het een echtscheidingsadvocaat in Nijmegen, of kies je voor mediation? Voordat je daarover beslist, wil je natuurlijk wel weten van mediation precies inhoudt. Als je kiest voor mediation bij Echtscheiding Nijmegen, gaan jij en je (ex-)partner samen aan tafel om afspraken te maken. Dit gebeurt met een mediator als begeleider. Je bespreekt alle relevante onderwerpen en maakt samen de belangrijke afspraken. Je probeert tot een middenweg te komen waar jullie het allebei mee eens zijn. Er is geen ‘winnaar’ of ‘verliezer’, maar je maakt heldere afspraken. Dat kan natuurlijk alleen als je nog met elkaar wilt en kunt praten. Hierna zal de onze eigen advocaat in Nijmegen de stukken nogmaals controleren en de belangrijkste afspraken met je doornemen. Heb je dan nog vragen. Dan kun je die natuurlijk voorleggen aan de advocaat. Met mediation hoeft een scheiding niet ellendig lang te duren; jij en je partner hebben dan goede afspraken gemaakt en jullie kunne ieder verder met je leven.

  Gespecialiseerd in scheiding met kinderen

  Scheiden is nooit makkelijk, en dat is al helemaal het geval wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Daarom zijn onze mediators gespecialiseerd in scheidingen waarbij kinderen betrokken zijn. Zo voeren we bijvoorbeeld kindgesprekken. Jouw kind (of kinderen) krijgen alle tijd en ruimte om vragen te stellen aan de mediator, en om zijn of haar zorgen te delen. De scheiding heeft immers ook een groot effect op de kinderen. Een terugkoppeling naar jou als ouder zal alleen plaatsvinden wanneer je kind dit ook echt wil. Ook hebben we een uitgebreid format ontwikkeld voor het maken van een ouderschapsplan. Onze mediator gebruikt dit format als een basis voor het opstellen van een ouderschapsplan dat volledig past bij jullie situatie. Als je een echtscheidingsadvocaat inschakelt in Nijmegen kan jullie scheiding voor de kinderen een uitermate onbevredigend traject worden, omdat dan de rechter uiteindelijk besluit wat er met de kinderen gebeurt.

  Op mediation van Echtscheiding Nijmegen kun je rekenen

  Met een echtscheidingsadvocaat in Nijmegen heb je geen controle over het echtscheidingsproces en leg je je lot in handen van advocaten rechters. Voor het zo soepel mogelijk laten verlopen van een echtscheiding, kun je bij Echtscheiding Nijmegen terecht. Onze mediators zijn ervaren en deskundige gesprekspartners waarmee jij en je ex-partner de belangrijkste zaken rondom de scheiding kunnen bespreken. Hulp van Echtscheiding Nijmegen betekent onder andere:

  • Meer dan 10 jaar ervaring met scheiding in de regio Nijmegen
  • Beschikbaar in de avonduren en in het weekend
  • Je komt niet op een wachtlijst, je wordt binnen een week geholpen
  • Wij zijn gespecialiseerd in echtscheidingen waarbij kinderen betrokken zijn
  • Het hele scheidingsproces wordt door ons van A tot Z geregeld

  Echtscheidingsadvocaat Nijmegen - Advocaat bij Echtscheiding

  Contact opnemen voor scheiden met mediation

  Maak een gratis en vrijblijvende afspraak met Echtscheiding Nijmegen voor een kennismakingsgesprek, en ontdek wat scheiden via mediation voor jullie kan betekenen! Binnen een week word je al door ons verder geholpen. Je kunt ons bereiken via het contactformulier hier op de site, door te bellen naar 06 – 15 95 57 64 of stuur een mail naar info@echtscheidingnijmegen.nl.

  Fly Form

   Gratis kennismaken?

   Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!