Whatsapp
Fly Form

  Gratis kennismaken?

  Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!

  Kennis maken

  Tarieven – wat kost een scheiding?

  Mediator Nijmegen is transparant: we houden exact bij hoeveel uren we besteden aan de mediation. We hebben daarvoor een overzicht wat we met jullie delen. Dus dat is altijd helder, geen verrassingen.

  In een wereld waar je soms niet weet waar je aan toe bent, willen we duidelijk zijn zeker als het om een gevoelig punt gaat als het regelen van je scheiding. Daarbij is het belangrijk te weten dat alles wat jullie zelf kunnen doen, door ons niet gedaan hoeft te worden. Sommige mensen hebben nu eenmaal al behoorlijk wat voorwerk gedaan en dat hoeft niet dubbel!

  Zo houden jullie de kosten beperkt.

  Lees er meer over op onze website bij Echtscheiding Nijmegen: echtscheidingnijmegen.nl

  Komen jullie in aanmerking voor rechtsbijstand?

  Bij Mediator Nijmegen kan jullie volledige scheiding geregeld worden vanaf € 102 per persoon. Dit is de eigen bijdrage die je verschuldigd bent in het geval jullie beiden in aanmerking komen voor toevoeging (gesubsidieerde rechtshulp) en de griffierechten die je betaalt aan de Rechtbank. Op rijksoverheid.nl kun je lezen wanneer een van jullie of jullie beiden hiervoor in aanmerking komen. Uiteraard toetsen we vooraf met jullie of dit een optie is: ook als dat maar voor 1 van beiden het geval is, scheelt dat behoorlijk in de kosten!

  Lees meer: Echtscheidingnijmegen.nl

  High Trust

  Zelf de scheiding betalen

  De hoogte van de kosten voor de begeleiding van de scheiding wordt bepaald door onder andere de volgende zaken:

  • Hoe lastig verloopt de scheiding? Lastige financiële kwesties? Staan jullie beiden hetzelfde in de scheiding, of is het 1 van beiden die al verder is? Is er verdriet, boosheid en teleurstelling? Staan jullie lijnrecht tegenover elkaar als het om de kinderen gaat?
  • Willen jullie een vooraf vastgestelde prijs of willen jullie liever werken op basis van een uurtarief?
  • Hebben jullie een rechtsbijstandverzekering die mediation vergoedt?
  • Zijn jullie samenwonend? Of gehuwd en moet het huwelijk door de rechter worden ontbonden? Is de echtscheiding al rond maar is het lastig de gemaakte afspraken na te komen>

  Het vrijblijvend kennismakingsgesprek: inzicht in de kosten en wat jullie er voor krijgen

  Tijdens het voor jullie kostenloze kennismakingsgesprek zetten we de kosten op een rij en dat wat wij voor jullie kunnen betekenen. Op die manier kunnen jullie een goed besluit nemen.

  Jullie kunnen je hiervoor aanmelden door het contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op.

  Fly Form

   Gratis kennismaken?

   Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!