Whatsapp
Fly Form

  Gratis kennismaken?

  Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!

  Kennis maken

  Kinderen en scheiding

  Of je nu samenwoont, een geregistreerd partnerschap hebt of gehuwd bent, als jullie gezamenlijke kinderen hebben is het vast jullie hoogste prioriteit om het voor hen na de scheiding goed geregeld te hebben. Met die wens komen mensen vaak naar Mediator Nijmegen van Echtscheiding Nijmegen toe.

  Mediator Nijmegen heeft de expertise en ervaring als het gaat om het vastleggen van goede afspraken voor jullie kinderen. Lees maar eens wat wij al aan blogs over kinderen in scheiding geschreven hebben op de site van Echtscheiding Nijmegen!

  De behoeften van kinderen verschillen heel duidelijk, afhankelijk van hun leeftijd. Daar heb je als ouder rekening mee te houden. Ook de manier waarop de kinderen in het scheidingsproces betrokken worden, luistert heel nauw.
  Dus het is een goede investering om hier uitgebreid voor te gaan zitten en om onder deskundige begeleiding het juiste pad te gaan kiezen voor jullie zoon of dochter. Je bent straks niet meer elkaars partner maar je blijft voor je leven de ouders van je kinderen.

  Het ouderschapsplan

  Het ouderschapsplan is een plan op maat. Het beschrijft de afspraken die jullie willen maken voor jullie kind. Dat mag vormvrij, mits er een aantal onderwerpen in ieder geval naar voren komen, maar kan ook gemaakt worden aan de hand van een uitgebreid format wat we in de loop der jaren uit onze ervaringen in de praktijk, hebben samengesteld.

  Eigenlijk maak je een ouderschapsplan in de hoop dat je het daarna niet meer nodig hebt. Dat klinkt misschien raar. In het plan leg je zo gedetailleerd mogelijk de afspraken rondom de kinderen uit, zodat er nooit strijd zal komen (“ik dacht dat jij ze vandaag van school zou halen?”). Daarna hopen we dat jullie het in de kast kunnen leggen en dat je er nooit meer naar hoeft te kijken: dat betekent namelijk dat het in de praktijk tussen jullie goed werkt. Dat jullie met grote regelmaat overleg hebben en communiceren. Dan spreek je af wat je bijvoorbeeld met Kerst gaat doen. Gaat die communicatie niet meer zo vlot, dan is het fijn dat er een plan is waarin bijvoorbeeld staat hoe die verdeling over de kerstdagen in het even jaar en in het oneven jaar is verdeeld. Dan kun je daar op terugvallen.

  Echtscheiding Nijmegen maakt een honderdtal ouderschapsplannen per jaar en kan je helpen aan een wijde range aan mogelijkheden. We ondersteunen je daar waar het voor jullie belangrijk is.

  Kinderen En Scheiding

  Het kindgesprek

  Ongeveer in de helft van de scheidingszaken worden wij als mediator gevraagd om ook een kindgesprek te houden. Dit kindgesprek vervult de behoefte van jullie kind om gehoord en gezien te worden. Zij zijn een enorm belangrijke factor in jullie scheiding dus jullie willen meestal dat zij ook kunnen aangeven hoe zij naar jullie scheiding kijken.
  In een veilige omgeving (ouders zijn er niet bij) kunnen kinderen aangeven waar zij zich zorgen om maken. Ze kunnen alle vragen stellen die ze misschien aan hun ouders niet durven te stellen. Ze krijgen uitleg over het scheiden en natuurlijk over het ouderschapsplan. Waarom jullie als ouders zoveel tijd en energie gestoken hebben in het maken van zo’n plan.
  Het is aan de kinderen om te bepalen of de onderwerpen die besproken zijn tussen hen en de mediator, met de ouders gedeeld mogen worden en in welke mate. Willen zij dit niet, dan wordt de informatie ook niet gedeeld.

  Vragen over kinderen bij scheiding?

  De spanningsboog van een kind verschilt per leeftijd en natuurlijk per kind. Kinderen kijken bijna altijd positief terug op een kindgesprek, ook al is er niet eens zoveel gezegd; het gaat om het serieus genomen worden. Wij van Mediator Nijmegen/Echtscheiding Nijmegen weten hoe we zo’n gesprek moeten insteken; ze zijn bij ons in vertrouwde handen.

  Heb je vragen over jullie kinderen in scheiding, bel dan naar 06-1595 5764 of vul het contactformulier in. Meestal hebben we al binnen een dag contact!

  Fly Form

   Gratis kennismaken?

   Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!