Whatsapp
Fly Form

  Gratis kennismaken?

  Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!

  Kennis maken

  Het kindgesprek

  Het kindgesprek

  Ongeveer in de helft van de scheidingszaken worden wij als mediator gevraagd om ook een kindgesprek te houden. Dit kindgesprek vervult de behoefte van jullie kind om gehoord en gezien te worden. Zij zijn een enorm belangrijke factor in jullie scheiding dus jullie willen meestal dat zij ook kunnen aangeven hoe zij naar jullie scheiding kijken.
  In een veilige omgeving (ouders zijn er niet bij) kunnen kinderen aangeven waar zij zich zorgen om maken. Ze kunnen alle vragen stellen die ze misschien aan hun ouders niet durven te stellen. Ze krijgen uitleg over het scheiden en natuurlijk over het ouderschapsplan. Waarom jullie als ouders zoveel tijd en energie gestoken hebben in het maken van zo’n plan.
  Het is aan de kinderen om te bepalen of de onderwerpen die besproken zijn tussen hen en de mediator, met de ouders gedeeld mogen worden en in welke mate. Willen zij dit niet, dan wordt de informatie ook niet gedeeld.

  Vragen over kinderen bij scheiding?

  De spanningsboog van een kind verschilt per leeftijd en natuurlijk per kind. Kinderen kijken bijna altijd positief terug op een kindgesprek, ook al is er niet eens zoveel gezegd; het gaat om het serieus genomen worden. Wij van Echtscheiding Nijmegen weten hoe we zo’n gesprek moeten insteken; ze zijn bij ons in vertrouwde handen.

  Heb je vragen over jullie kinderen in scheiding, bel dan naar 06-1595 5764 of vul het contactformulier in. Meestal hebben we al binnen een dag contact!

  Fly Form

   Gratis kennismaken?

   Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!