Whatsapp
Fly Form

  Gratis kennismaken?

  Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!

  Kennis maken

  Mediator Wijchen | Mediation bij Echtscheiding

  De ervaren mediator in de regio Wijchen

  Zoek je een ervaren mediator in de regio Wijchen? Dan ben je bij Echtscheiding Nijmegen aan het juiste adres voor mediation. Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring met mediation bij scheidingen in Wijchen en omstreken.
  Het nemen van de beslissing om uit elkaar te gaan is al een enorme stap. De stap om vervolgens alles te gaan regelen natuurlijk ook; het lijkt onomkeerbaar. Aan de ene kant zit je misschien nog vol met emoties want had je het allemaal misschien graag anders gewild, ben je boos omdat het niet is gelukt, misschien teleurgesteld in de ander of in jezelf en is er wellicht veel verdriet als je weet dat je toekomst er heel anders uit komt te zien of dat je in de gaten krijgt dat dit ook een enorme impact op de kinderen gaat krijgen.

  Tegelijkertijd moeten er veel beslissingen genomen worden die een zakelijk karakter hebben. Beslissingen rondom het wonen, pensioen, inboedel, een zorgverdeling voor de kinderen, de financiële situatie en misschien ook wel een onderneming. Wij hebben vele jaren ervaring op dit gebied en al honderden scheidingstrajecten succesvol begeleid en afgerond. Wij helpen je als scheidingsmediator graag verder door middel van mediation in Wijchen.

  Kennismakingsgesprek nu ook mogelijk bij jou thuis!

  De kinderen

  Bij Echtscheiding Nijmegen zijn we zeer ervaren in het meedenken met de toekomstige situatie van jullie kinderen. De dingen die je wilt vastleggen, de behoeften van de kinderen, zijn nu eenmaal anders als het gaat om een baby, een kleuter of bijvoorbeeld een tiener. We geven de theorie rondom kinderen in scheiding en brengen concrete praktische punten waarmee jullie aan de slag kunnen gaan. Al deze afspraken komen in een ouderschapsplan op maat, wat dus niet alleen gaat over een zorgverdeling en de verdeling van de vakanties en feestdagen, maar ook over de manier waarop jullie met elkaar blijven communiceren. Want jullie zijn straks elkaars partner niet meer, maar blijven wel de ouders van jullie kinderen!

  Een kindgesprek kan onderdeel uitmaken van de mediation. Dan zitten de kinderen met de mediator samen en kunnen zij aangeven waar zij zich zorgen over maken. Wij kunnen de kinderen uitleggen waarom hun ouders zoveel tijd en energie in een ouderschapsplan steken. De kinderen mogen de vragen stellen die zij willen. Op deze manier tellen ze mee en worden ze gehoord en gezien.

  De woning in Wijchen

  Of een van beiden in de woning kan blijven wonen, is vaak een belangrijke vraag in het traject. Soms gaan mensen al meteen naar een hypotheekadviseur. Dat is jammer, want de hypotheekadviseur zal met vragen komen die je op dat moment nog niet echt kunt beantwoorden in de meeste gevallen. Wat is de woning waard? Is er sprake van partneralimentatie? Dat zijn vragen die pas gedurende de mediation beantwoord worden. Vandaar dat het soms raadzaam is om te wachten. Als mediator gaan we soms ook mee naar een hypotheekadviseur, als dat voor jullie belangrijk is. Natuurlijk kan het ook zijn dat jullie besluiten om de woning te verkopen, of dat jullie de woning nog een tijd aan willen houden; onverdeeld laten heet dat. Van alle mogelijkheden zullen we de voor- en nadelen aangeven, zodat jullie uiteindelijk afgewogen beslissingen kunnen maken.
  Ook als je wilt blijven huren, of aangewezen bent op urgentie, kijken we met je mee en kunnen we helpen bij de aanvraag.

  Scheiding en de onderneming

  De onderneming is bij scheiding van belang omdat het een bron van inkomsten is, net zoals een dienstverband dat ook kan zijn. Het inkomen uit de onderneming wordt gebruikt voor een alimentatieberekening, maar de hoogte van het inkomen wordt op een andere manier vastgesteld. Daar gaan we in de mediation uitgebreid op in.

  Daarnaast kan het zijn dat de onderneming op zichzelf al een waarde heeft. Ook dat moet besproken worden. Wat is die waarde en hoe wordt deze berekend? Wordt de waarde verdeeld of niet? En hoe ziet dan de onderneming er na scheiding uit. Daarvoor kijken we als mediator naar de balans; wat is het vermogen en waar hebben jullie recht op.

  Mediator bij scheiding in Wijchen

  Mediator Wijchen

  Gratis kennismakingsgesprek met een mediator in Wijchen

  Maak direct een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met de mediator in Wijchen. Heb je vragen over bovenstaande? Schroom dan niet om ons te bellen. Neem contact op via 06-1595 5764 of mail naar info@echtscheidingnijmegen.nl. Je krijgt binnen 1 dag antwoord!

  We leggen als scheidingsmediator alle zaken rondom jullie scheiding vast, zodat ook het proces van de mediation en de stappen die jullie daarin genomen hebben, terug te lezen zijn. We hebben een vaste aanpak. Op die manier, komen alle hoofdstukken voorbij zoals de alimentatie, aanwezige polissen, verdelen van de inboedel en motorvoertuigen, splitsen van de bankrekeningen, pensioenen, verzekeringen en belastingen. Alleen als voor jullie alles duidelijk is, maken we het convenant en wordt deze samen besproken. Als jullie dit getekend hebben, zorgt onze vaste advocaat er voor dat het echtscheidingsverzoek wordt ingediend en jullie echtscheiding wordt ingeschreven in het gemeenteregister.

  Schakel snel de hulp in van onze mediator voor mediation in Wijchen en laat je deskundig informeren en adviseren. Onze scheidingsmediator helpt je graag bij het volledige proces bij een echtscheiding. Maak gratis en vrijblijvend kennis met onze mediator voor meer informatie over mediation in Wijchen.

  Fly Form

   Gratis kennismaken?

   Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!